Stanley Street Apartments

Stanley Street Apartments, Collingwood, VIC

Before development, the building was fitting to the surrounding area – Run down and in desperate need of some TLC. Demolition was not an option, and so updating and upgrading was the way to go.

With developers and architects working together, all agreed this building should incorporate both the history and culture of the area whilst still maintaining the individual character and design of each space.

With a strong focus on utilising sustainable and natural materials like wood and steel, Shale brick veneer was selected to be a part of the project, used to create a feature wall in each bathroom in various ways. Incorporating this with the other features of the room like the floating vanity, simplistic tapware, large open windows brings out the industrial history of the area whilst adding a contemporary sophistication to the final design.