Kellett Residence

Kellett Residence, Warrnambool VIC

The main focus on this design was to see what everyone else was doing, and do the opposite. Being a kitchen, they wanted some real character, something different to the bland, generic designs used in new builds.
After much research, they’d decided on a brick feature wall spanning the entirety of their kitchen wall. The aim was to pack a punch while still blending in with the rest of the open space.

Drawing inspiration from the feature walls at both Spaghetti Junction, Adelaide and Roll’d, Sydney, they loved what they saw and wanted the same finish for their kitchen. Liking the slick finish and splash of colour they naturally provide, Shale became the veneer of choice.

The Kellett’s couldn’t be happier with the final result. With the large amount of natural light pouring in, the brick feature really opens up the space adding a whole new dimension to the space.